YOUTUBE FILMPJE: 2008, de eerste 100 meter luchtwedstrijd van De 100 Meter Crew

Hoe het ooit begon, hoe De 100 Meter Crew het lange afstandschieten met luchtgeweren op de kaart zetten.

In januari 2008 pakken een groep “schietsportvrienden”het idee op om het lange afstand luchtschieten letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten.
Het 100 meter luchtschieten is geboren en al snel volgt op 30 maart 2008 de eerst try-out om zo de mogelijkheden met elkaar te verkennen.
Een wedstrijdreglement is inmiddels groeiende net als de eerst aanzet tot een officiële wedstrijdkaart voor deze geheel nieuwe discipline. Pas een jaar later volgt de “Bodie”kaart. Een wedstrijdkaart speciaal ontwikkelt voor het 100 meter luchtschieten.

Op 7 juni 2008 is het eenmaal zover, de schietsportvrienden komen die dag weer bij elkaar om de eerste officiële 100 Meter luchtwedstrijd te organiseren. De 100 Meter Crew is geboren!
De wedstrijd blijkt een enorm succes te zijn met niet alleen veel geïnteresseerde maar ook gelijk al met een serieus aantal wedstrijddeelnemers.

De jaren daarop worden alleen maar succesvoller, vele wedstrijden per jaar volgen en het aantal deelnemers is groeiende.

Vanaf 2011 is er zelfs sprake van een heus Nederlands Kampioenschap. Sportschutters uit de gehele Benelux treden aan om de felbegeerder titel “De beste 100 Meter Luchtschutter van Nederland” te behalen. Gert Jan Scheffers schreef historie en hij behaalde als eerst deze roemruchte titel.

In 2012 werden 7 wedstrijden gehouden maar de vele jaren daarop werden er vanwege de grote vraag en populariteit jaarlijks 8 officiële 100 Meter Crew wedstrijden gehouden door geheel Nederland bij telkens weer een andere erkende schietvereniging. De 100 Meter Crew kwam vanaf die tijd letterlijk en figuurlijk naar de schutters toe.

Januari 2017! Een nieuwe mijlpaal voor De 100 Meter Crew!
Door de jaren heen is De 100 Meter Crew gesprekspartner met de KNSA geweest en vanwege veranderende wetgeving in Nederland zijn deze banden de laatste jaren aangescherpt.
Dat verklaart ook waarom SV De 100 Meter Crew in 2016 een koers heeft uitgezet met een aantal veranderingen als gevolg waaronder officiële erkenning door de KNSA met als gevolg dat ze zichzelf KNSA erkende Schietvereniging De 100 Meter Crew mogen noemen.
Hoe de toekomst er uit gaat zien weet SV De 100 Meter Crew ook niet, net als dat er nog vele vragen zijn waar De Crew ook nog geen antwoordt op weet. Eén ding staat voorop: De 100 Meter Crew heeft door deze KNSA erkenning ervoor gezorgd dat het lange afstand schieten met luchtgeweer gewaarborgd is voor de toekomst.
Voor wat betreft De 100 Meter Crew wedstrijden zijn er geen gevolgen of wijzigingen, maar mocht door aangepaste wetgeving verandering plaatsvinden, zal SV De 100 Meter Crew zich in blijven zetten voor het behoud van het lange afstand luchtgeweer schieten.

Een volgende evolutie speelt vanaf begin 2019!
Klein Kaliber Vuur tijdens De 100 Meter Crew wedstrijden!
Vanwege de grote vraag is het vanaf dit jaar mogelijk om met klein kaliber geweer/karabijn de 100 Meter Crew wedstrijden mee te schieten.
Maar al te vaak vindt er een uit- of doorstroom plaats van luchtgeweren naar vuurwapens en dat terwijl deze doorstromers juist zo graag De 100 Meter Crew wedstrijden bezochten met lucht maar dat in de toekomst met vuur wilde blijven doen. In overleg met de KNSA was dit eigenlijk vrij snel geregeld en uiteraard hebben we er zelf strikte voorwaarden aan gesteld:
-Dit is dan uitsluitend voor verlofhouders met een .22LR klein kaliber geweer of karabijn toegestaan.
De wedstrijdregels voor iedere klasse is gelijk dus ook voor de KKV (klein kaliber vuur)klasse.

Inmiddels is het 2020 en hebben we ruim 265 verschillende leden van SV De 100 Meter Crew website die deelnemen aan onze wedstrijden vanuit de gehele Benelux. Naast de reguliere schietdagen staan de wedstrijddata voor 2020 weer vast en zie voor meer informatie onze AGENDA

 

 

 

Go to Top
Template by JoomlaShine